1. Anasayfa
  2. »
  3. Cinsel Sağlık
  4. »
  5. CİNSEL İSTEĞİNİZDE AZALMA MI VAR?

CİNSEL İSTEĞİNİZDE AZALMA MI VAR?

Sağlık Fikri -
553 0

Günümüzde artık 35 yaş altındaki insanlarda da isteksizlik ve iktidarsızlık sorunları yaşamaktadır. Kadınlarda ve erkeklerde iktidarsızlığa yol açan nedenler arasında testesteron eksikliği, beslenme, şişmanlık, kullanılan ilaçlar yer almaktadır. Ancak cinsel istekteki azalma bir hastalık belirtisi de olabilir. 

Düzenli cinsel yaşam hormonlar üzerinde de olumlu etki yapmaktadır. Cinsel istekteki azalma yani libido da bazı hastalıkların ön habercisi olabilir.

Hem erkekte hem de kadında cinsel isteksizlik olması testesteron hormonunun azalmasını gösterir. İktidarsılık artık günümüzde yalnızca yaşlanma ile ortaya çıkan bir durumu geride bırakmıştır. Artık günümüzde 35 yaş altı erkeklerin büyük çoğunluğu psikolojik nedenlerden dolayı iktidarsızlık problemi çekmektedir. 

Vücudumuzdaki dolaşım bozuklukları iktidarsızlığın nedenlerinden biridir. Ayrıca yüksek tansiyon, şeker hastalığı, şişmanlık da iktidarsızlığın başlıca nedenleridir. Kalp rahatsızlıkları da iktidarsızlığa neden olabilir. İktidarsızlık sorunu çekenlerin çoğu bir rahatsızlıkları olduğunu kabul etmezler. Tansiyon ve şeker gibi rahatsızlıklarından dolayı devamlı ilaç kullanımı da iktidarsızlığa yol açar. 

Testesteron üretimine katkıda bulunduğu için Çinko iktidarsızlığın giderilmesinde faydalıdır. Ayrıca B, E ve C vitamini almak da iktidarsızlığın çözümü olabilir. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir