1. Anasayfa
  2. »
  3. Cinsel Sağlık
  4. »
  5. Yaşlandıkça Cinsel Hayat

Yaşlandıkça Cinsel Hayat

Sağlık Fikri -
782 0

Baştan şunu söyleyelim cinsellik ölmez sadece o da yaşlanır. Toplumumuz etraftaki insanların cinsel hayatları ile yakından ilgilidir. Cinsel sorunu var olan insan hangi yaşta olursa olsun bu sorunu çok önemser. Yaşlandıkça cinsel doyumun da azalması insanın yaşam kalitesini oldukça düşürür. Aktif cinsel hayatı devam etmekte olan yaşlıların algılamalaarının da adaha güçlü oldukları saptanmıştır.

Toplumumuzda genel olarak bilinen yaşlanınca acinsel hayatta biter düşüncesi son derece yanlıştır. Yaşlılıktaki beklentiler normal erişkin döneme göre farklı olmalıdır. 70 yaşından sonrakiş erkeklerde bile cinsel hayat devam edebilir. Günümüzde artık 65 yaşın altında olan insanlara yaşlı olarak bakılmamaktadır. Yaşlanan erkeklerin semptomları :
– Seks yapma gücünde azalma
– Cinsel organın sertleşmesinde azalma
– Cinsel istek ve zevk azalması
– Geçmişe göre kendindeki işlev azalması hissi
– Alıngan olmak, karamsar olmak
– Eklem ve kas ağrılarında artma

Özellikle erkeklerde sertleşme sorunu belirgindir. Andropoz kadınlardaki menapozun erkeklerdeki karşılığıdır. Andropoz erkekliğin birden bitmesi demek değildir. Andropoz hormonal bakımdan erkeklik hormonunda azalma olması olarak tanımlanabilir. Erkekler yaşlandıklarına yaş olarak alışırlar ancak cinselliklerinin bittiği gerçeğine asla alışamazlar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir