1. Anasayfa
  2. »
  3. Diyet
  4. »
  5. Yağ Yakmak ve Etkili Yağ Yakma Yöntemleri

Yağ Yakmak ve Etkili Yağ Yakma Yöntemleri

Sağlık Fikri -
504 0

Birçok insan kilo vermenin veya yağ kaybetmenin aynı şey olduğundan bahseder. Ancak gerçekte ikisi birbirinden farklıdır. Vücudumuz; kas, organ, kemik, yağ ve sudan oluşmaktadır. Bu nedenle, kilo vermek hakkında konuştuğumuzda, yağ kaybına değinmeliyiz, çünkü kas kütlesini veya hatta kemik yoğunluğunu kaybetmek sağlığımız için tehlikeli olabilir.

Günün farklı saatlerinde tartıldığınızda kilonuzun nasıl değiştiğini gördüğünüz olmuştur. Saatin kaç olduğu, yemekten önce veya sonra tartılmak, alınan gıdalar, çok fazla su tüketmek, düzenli olarak tuvalete gitmek, egzersiz yapmak, hormonlarımız ve diğer faktörler bu durumu etkileyebilir. Yaş, cinsiyet, fiziksel durum, alışkanlıklar ve beslenme gibi diğer önemli faktörleri de unutmamalıyız.

Nasıl Yağ Yakılır?

Yağ yakmamıza gerçekten yardımcı olabilecek şeylerden biri neyi yanlış yaptığımızı bilmektir. Beslenme alışkanlığının kötü olması, egzersiz yapmamak, uykusuzluk, aşırı stres, kaygı veya ilaç almak bu yanlışlardan birkaçıdır.

Diyet yapmadan veya spor salonuna katılmadan önce hayat standardımızı değiştirebiliriz. Örneğin; asansörü kullanmayı bırakıp merdivenlerden çıkmak ya da sabah unlu mamuller yerine az kalorili ancak besin değeri yüksek gıdalar tüketmek yaşam kalitenizi bir nebze olsun yükseltecektir.

Ayrıca, yağ kaybetmenin yağ tüketmemek anlamına gelmediğini de netleştirmeliyiz. Yağlar vücudumuzun işlevselliği için gereklidir, ancak kötü yağlar (doymuş yağlar, kekler, hazır yiyecekler) ve iyi yağlar (fındık, avokado, sızma zeytinyağı, balık) arasında ayrım yapmak zorundayız.

Yağ Kaybetmek İçin Etkili Egzersizler

Yağ kaybetmenize yardımcı olabilecek bir başka aktivite de egzersizdir. Bir egzersiz programını takip ederseniz sonuçlar muhtemelen hızlı olmayacaktır, ancak birkaç hafta sonra kendinizi daha çevik ve zinde hissettiğinizi, daha da önemlisi ruh halinizin iyileştiğini fark edeceksiniz. Ayrıca egzersiz yaparsanız kas kütlenizi artıracağınızı unutmayın. Bu nedenle kilonuzun düşmediğini ancak aynı kaldığını veya hatta yükselebileceğini görebilirsiniz. Kas, yağdan daha ağırdır. Aşağıda, aynı anda birkaç kasınızı birden kullanmanızı sağlayan ve daha yüksek kalori almanızı gerektiren bazı egzersizler bulunmaktadır.

  • Burpees: Aynı zamanda hem güç kazanmanıza hem de yağ kaybetmenize yardımcı olan bir dizi harekettir.
  • Squat: Bu hareketler vücudun alt kısmının çalışmasına ve hızlı yağ yakımına katkıda bulunur.
  • Şınav: Bu egzersiz vücudumuzun üst kısmını çalıştırır.
  • Dağa tırmanmak: Vücudun tüm bölümlerini ve hepsinden önemlisi vücut direncini arttıran bir egzersizdir.

Size mucize vadeden diyetleri dikkate almayın. Bunun yerine, hem diyet hem de egzersizle birlikte sağlıklı bir yaşam tarzı sürün. Ancak bu egzersiz ve diyetlerin her zaman hızlı sonuç vermediğini unutmayın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir