1. Anasayfa
  2. »
  3. Cinsel Sağlık
  4. »
  5. Erkeklerde Cinsel İşlev Bozuklukları (Belirileri, Tedavisi)

Erkeklerde Cinsel İşlev Bozuklukları (Belirileri, Tedavisi)

Sağlık Fikri -
527 0

Erkeklerde cinsel işlev bozukluğu, günümüzde birçok erkeği olumsuz etkileyen önemli sağlık sorunlarındandır. Özellikle günümüzde  artmış olan sağlıksız besinler bu sorunların artmasına neden olan önemli unsurlardan biri haline gelmiştir. Bu sorun kimi insanlarda sonradan oluşmuş, kimi insanlarda ise ergenlik döneminden başlayarak ileri yaşlara kadar devam eden bir sorun haline gelmiştir. Özellikle 30 yaşından sonra bu sorun erkeklerin %40’ından fazlasında görülmektedir. Erkeklerde görülen cinsel işlev bozuklukları, sadece sağlık açısından değil aynı zamanda evlilik hayatında da ciddi sorunlara neden olarak evliliğin zarar görmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle günümüzde meydana gelen boşanma vakalarının birçoğunun da cinsel işlev bozukluklarından kaynaklı olarak ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Erkeklerde görülen bu rahatsızlığın birçok kişide görüldüğü ancak çoğu kişinin birbirine söyleyememesi nedeni ile çok duyulan bir rahatsızlık olmadığını söyleyebiliriz. Kişilerde görülen cinsel işlev bozukluğunun birçok farklı nedeni bulunmaktadır. 

Erkeklerde Cinsel İşlev Bozukluğuna Neden Olan Başlıca Faktörler;

  • Şeker hastalığı, tansiyon hastalığı, kalp hastalığı, yüksek kolesterol ve buna benzer bazı hastalıklar erkeklerde cinsel işlev bozukluğuna neden olan en önemli etkenler arasındadır. Günümüzde ileri yaşlarda ortaya çıkan ancak birçok kişinin aklına gelmeyen bu önemli etken için kesinlikle sağlık testlerinizi yaptırmanız gerekmektedir. 
  • İnsanlardaki psikolojik rahatsızlıklar da cinsel hayatta özellikle sertleşme sorunlarına neden olarak cinsel işlevsizliklere neden olabilmektedir. Özellikle iş hayatında meydana gelen başarısızlıklar, ailesel nedenlerde kaynaklı olarak ortaya çıkan sıkıntı ve stres gibi faktörler de bu etkenler arasında yer almaktadır. 
  • Erkeklerin birçoğunda yaşlılık dönemleri başta olmak üzere ortaya çıkan Prostat kanseri tedavileri ciddi anlamda cinsel işlev bozukluklarına neden olabilmekteddir. Bu nedenle prostat rahatsızlığı olan erkeklerinde bu konu ile ilgili tedavi oldukları doktorları ile görüşmelerinde fayda olacaktır. 
  • Tüketilen sağlıksız besinler de erkeklerde cinsel işlev bozukluğu sorununa neden olabilmektedir. Bu etken özellikle geçici olarak bu sorunların meydana gelmesine neden olmaktadır. Bu nedenle kesinlikle tüketilen besinlerin sağlıklı ve doğal olmasına özen göstermeniz, daha çok enerji veren besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Özellikle kuruyemiş besinleri sorunun azalmasını sağlayacaktır.
  • Bu sorunun önemli etkenlerinden son olarak biri de aşırı egzersiz yapmaktır. Egzersiz insanların sağlığını olumlu yönde etkileyen bir unsur olsa bile düzensiz ve ağır egzersizler yapmak cinsel anlamda size zarar verebilmektedir. 
  • Yukarıdaki etkenlerin yanı sıra aşırı alkol tüketimi, karaciğer yetmezliği, böbrek yetmezliği, nörolojik rahatsızlıklar da cinsel işlevlerde bozukluğa neden olmaktadır. 

Erkeklerde Cinsel İşlev Bozukluğu Nasıl Ortadan Kaldırılır?

Bu durumda dikkat edilmesi gereken en önemli etkenlerden biri sağlıklı beslenmedir. Özellikle kişinin sabah kahvaltılarını düzenli ve sağlıklı bir şekilde yapması ciddi derecede faydalar sağlayacaktır. Kahvaltı sonrasında gün içerisindeki aktiviteleriniz için yeterli enerjileri alabilmek için bol bol kuruyemiş besinleri tüketilmelidir. Bunun yanı sıra aşırı alkol ve tütün ürünleri tüketiminden uzak durarak erkeklerde meydana gelen cinsel işlev bozukluğunu azaltabilirsiniz. Eğer farklı olarak bir sağlık sorunu var ise kişi bunun üzerinde yoğunlaşarak  bu hastalığın ortadan kalkması için önlemler almalıdır. Son olarak erkeklerde cinsel işlev bozukluğu sorunu için tıbbi anlamda da bazı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bunun için Penis protezleri, vakum pompaları, cinsel organ yolu ile alınan bazı ilaçlar, iğne tedavileri veya cinsel ilişki öncesinde ağız yolu ile alınan bazı tıbbi ilaçlar olumlu etkilere neden olmaktadır. Ancak kesinlikle tıbbi işlemler için uzman doktorlar ile görüşülmelidir.  

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir