1. Anasayfa
  2. »
  3. Cinsel Sağlık
  4. »
  5. Cinsel Sorunlar Sosyal Hayatı Nasıl Etkiler?

Cinsel Sorunlar Sosyal Hayatı Nasıl Etkiler?

Sağlık Fikri -
414 0

Cinsel sorunlar çiftler arasında yaşanan problemlerde en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Çiftler arasında yaşanan cinsel problemler kişilerin sosyal yaşamını da olumsuz bir şekilde etkilemesine neden olabiliyor. Çünkü cinsel yaşantısında yetersiz olduğunu düşünen ve kendini ispatlayamayan kişiler sosyal hayatında da kendine güveni eksik, uyumsuz ve insan ilişkilerinde güçsüz tavırlara sebebiyet verebiliyor. Cinsel problemler eşlerin uyumsuzluğu, sevgi yetersizliği, sağlık problemleri ve çeşitli cinsel yetersizliklerden kaynaklı ortaya çıkabilmektedir.

Cinsel Problemlere Karşı Psikolojik Destek

Cinsel problem yaşamakta olan kişilerin psikolojik olarak destek alması ve doktor önerisinde birtakım ilaçlar yardımı ile cinsel yaşamında mutluluğu yakaladığı pek çok örnek ile kanıtlanmaktadır. Kendine güvensizlik gibi ciddi ruhsal problemlere neden olabilen cinsel yetersizlikler uygun bir tedavi yöntemi ile ortadan kaldırılabilmektedir. Bu aşamada en önemli detay eksikliğin ve sorunun farkına vararak bu durumu kabullenmek ve tüm sıkıntıları gizlemeden doktora anlatmaktır. Yapılan araştırmalara göre cinsel sıkıntıların pek çoğunun psikolojik nedenlerden kaynaklı ortaya çıktığı da belirtilmektedir. Sıkıntı ve stres cinsel yaşamı olumsuz olarak etkilemekte olan başlıca sebepler arasında yer almakta.

Cinsel Problemler Boşanmalara Yol Açıyor

Cinsel problemlerin boşanmalara yol açtığı yapılan araştırmalar sonucunda tespit edilmiştir. Eşler arası uyumsuzluğa neden olan ve sevginin bitmesine yol açan cinsel problemler eşlerde ilgisizlik, aldatma ve karşılıklı güvenin bitmesi gibi pek çok probleme neden olabilmektedir. İlişkisinde cinsel problem yaşayan eşler bir uzmandan destek alarak evliliklerini kurtarma yoluna gitmek yerine genel olarak boşanmayı tercih etmektedir. Bunun nedeni ise toplumumuzda cinselliğin ayıp olarak benimsenmesi ve bu konuda eğitimlerin yetersizliğidir. Toplumda özellikle bayanlar cinselliği erkeğine karşı bir görev olarak görmekte ve bu da eşler arası uyum ve cinsel yaşantıda isteksizliğe, zevk almama ve yetersiz olma gibi problemlere neden olabilmektedir. Sağlık problemine ve psikolojik nedenlere bağlı olarak kaynaklanmakta olan cinsel problemler genelde uygun bir tedavi yöntemi ile ortadan kaldırılabilmektedir. Ancak bu konuda eşlerin birbirine karşı olan desteği, eşinin kusurunu yüzüne vurmama ve eşine karşı davranışları oldukça önemlidir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir