1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel Sağlık
  4. »
  5. Ter Kokusu Nasıl Önlenir?

Ter Kokusu Nasıl Önlenir?

Sağlık Fikri -
457 0

Vücudumuzda bulunan ter bezleri, terleme yoluyla vücut ısısını düşürerek vücudun ısı dengesi sağlar. Terlemeyle birlikte cilt nemli tutulur ve toksinler de vücuttan dışarı atılır. Ter normal şartlarda kokusuz bir sıvıdır. Vücudumuzun koltuk altı, ayak tabanı, genital bölge gibi kapalı olan bölümlerinde terlemeyle birlikte oluşan nemli ortamda bakteriler çoğalır. Terdeki kötü kokunun sebebi terlemeyle vücuttan dışarı atılan toksinler ve bakterilerdir. Terleyen bölgede kıl ve tüy varsa bakteriler daha kolay tutunur ve çoğalır.

Ter Kokusunu Önlemenin Yolları Nelerdir?

Ter Kokusunun Önlenmesinde ilk adım vücut temizliğidir. Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte günlük duş alınması gerekir.

Koltuk altı ve genital bölgedeki tüylenmeye izin verilmemelidir.

Vücudumuzda bulunan bakteriler, giydiğimiz kıyafetlere geçer ve kıyafet üzerinde de bir müddet yaşar. Bir kez giyilen kıyafetler, kirlenmediği düşünülse bile yıkanmadan tekrar giyilmemelidir. Kıyafetlerde sentetik içerikli kumaşlar yerine terletmeyen, nefes alan, hava geçiren pamuklu kumaşlar tercih edilmelidir.

Banyo sonrası kullanılan deodorant ve cilt bakım ürünleri ter kokusunu büyük ölçüde önler.

Kahve, alkol, yiyeceklerde bulunan kokulu baharatlar, soğan ve sarımsak da ter kokusunu arttırmaktadır. Az tüketilmesi önerilir.

Deodorant ve cilt bakım ürünlerinin yetersiz kaldığı durumlarda bazı doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz.

Ter Kokusunu Azaltmada Kullanılan Doğal Yöntemler

Karbonat

Karbonat kötü kokulardan kurtulmada kullanılan oldukça etkili bir yöntemdir. Vücudunuzda koltuk altınıza, boynunuza ve ayaklarınıza karbonat sürerek kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. Karbonat nem oluşumunu engelleyerek bakteri üremesini azaltır.

Elma Sirkesi

Sulandırılmış elma sirkesini pir parça pamuğa dökerek koltuk altı bölgenizi silebilirsiniz. Elma sirkesi dezenfektan özelliği sayesinde bakterileri öldürür. Bu işlemi günlük olarak uygulayabilirsiniz.

Limon

Limon hoş kokusu ve anti bakteriyel özelliği ile ter kokusunu önlemede etkilidir. Limon suyu ve su karışımını bir parça pamuğa dökerek koltuk altı bölgenizi silebilirsiniz. Limon suyu hassas ciltlerde bile güvenle kullanılmaktadır.

Ter kokusu kişiyi ve çevresindekileri rahatsız eden bir durumdur. Aralıksız devam eden kötü kokulu veya aşırı miktarda terleme mevcutsa bir hekime danışılarak altta yatan hastalıklar araştırılmalıdır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir