1. Anasayfa
  2. »
  3. Erkek Sağlık
  4. »
  5. Saç Dökülmesine Hangi Bölüm Bakar?

Saç Dökülmesine Hangi Bölüm Bakar?

Sağlık Fikri -
589 0

Saç dökülmesi kalıtsal olabileceği gibi kişinin psikolojik durumuna ya da dış etkenlere de bağlı olan, kalıcı ya da geçici olan bir hastalıktır.
Saç dökülmesi belirli sayı sınırları içerisinde normal ve kabul edilebilir bir durumdur.  Bir gün içerisinde kişinin elli ila yüz saç telinin dökülmesi normaldir ve bu durumda bir problem yoktur. Ancak zamanla artan, ya da aniden dökülen saçlar için bir uzmana başvurmakta fayda vardır.

Saç Dökülmesi Neden Olur?

Saç dökülmelerinin en yaygın sebeplerinden biri kalıtsal özelliklerdir. Kalıtsal dökülmeler; erkek tipi kellik, kadın tipi kellik ve androgenetik alopesi olarak üçe ayrılmaktır. Kalıtsal olmayan dökülmeler ise hormon düzensizlikleri, kadın doğum hapları, demir eksikliği, tiroid hastalığı, yanlış beslenme alışkanlıkları, vitamin ve mineral eksikliği, doğum ve kemoterapi süreçleri, saçın sürekli ısıya maruz kalması ve stresli bir yaşam ile ilişkilendirilebilir.

Saç Dökülmesine Hangi Bölüm Bakar?

Saç dökülmesiyle ilgili tüm sorunlar ile Dermatoloji bölümü ilgilenir. Öncelikle saç dökülmesine neden olan etken saptanır, daha sonra tedavi aşamasına geçilir. Örneğin, kötü bir beslenme şekliniz varsa bu beslenme şekline başka bir yön verilebilir. Ya da kullandığınız bir ilacın etkisiyle saçlarınız dökülüyorsa o ilacın kullanımı ilgili doktora başvurarak bırakılabilir ya da değiştirilebilir. Alınan önlem ve yapılan tedavilere rağmen kellik önlenemiyorsa, hastanın isteğine bağlı saç ekimi yaptırılabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir